Comissió per a la Protecció de l’avenc Montserrat Ubach i l’entorn

Data de creació: 2013 (inicialment integrada a l’entitat Sarawak. Exploracions i Geografia i, posteriorment, a la Federació Catalana d’Espeleologia).

Data constitucional: 2016 (Entitat amb identitat pròpia registrada a la Generalitat de Catalunya)

Junta directiva:

President: Josep Mª Mata-Perelló; Vicepresident honorífic: Jordi Lloret i Prieto; Vicepresidenta: Montserrat Ubach i Tarrés; Secretari: Salvador Vives i Jorba; Tresorer: Toni Nubiol i Borri; Vocals: Joan Pallisé i Clofent i Víctor Ferrer i Rico; Delegada Solsona: Laura Moreno Macias.

Consell Assessor:

Institut Català d’Espeleologia i Ciències del Karst (ICEK); Societat Internacional de Geologia i Mineria per al Desenvolupament i Gestió del Territori (SIGMADOT); Xarxa Ibèrica d’Espais Geominers; Federació Catalana d’Espeleologia; Comissió Cultural de Canalda 1.100 anys; Museu de Ciències Naturals de Barcelona; Associació Catalana de Bioespeleologia; Consell Científic del Geoparc Mundial de la UNESCO de la Catalunya Central; Centre de Ciència i Tecnologia Forestal  de Catalunya; Grup de Natura del Solsonès-Centre d’Estudis Lacetans; Sarawak. Exploracions i Geografia; International Union of Speleology. Department of Karst and Cave Protection; Sociedad Española de Espeleología y Ciencias del Karst; Institut de Biologia Evolutiva. CSIC-Universitat Pompeu Fabra; Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya – La Pedrera; Glackma. Glaciares, Criokarst y Medio Ambiente.

Seu Social a Barcelona (secretaria general) amb Delegació a Solsona.

Més informació al llibre “Ruta geològica de l’avenc Montserrat Ubach i la Roca de Canalda”. Segona edició, 2022.