60 Aniversari de l’avenc (1963-2023)

CONVIDEM A TOTS ELS ESPELEÒLEGS, AMICS I AMANTS DE LA NATURA A PARTICIPAR EN ELS ACTES D’ANIVERSARI DE LA DESCOBERTA DE L’AVENC MONTSERRAT UBACH

Informació: avenc@montserratubach.cat

Veure programa en euskera
veure programa en euskera

ACTE CENTRAL. 14 de maig

-Matí: Recorregut geològic pel futur Parc Geològic i Miner Contraforts del Pirineu, a càrrec del Dr. Josep Mª Mata-Perelló, president de la Comissió per a la Protecció de l’avenc Montserrat Ubach i l’entorn.

-Dinar a Solsona.

-Tarda: Acte Central d’Aniversari amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona.

Presentació de l’aniversari de l’avenc Montserrat Ubach amb assistència d’una Delegació de l’Association pour la Recherche Spéléologique Internationale à la Pierre Saint Martin (ARSIP) i “Nit de Sarawak” dedicada a Félix Ruiz de Arcaute, personatge mític de l’avenc de la Pedra de Sant Martí, a càrrec d’Oier Gorosabel de la Unión de Espeleólogos Vascos.

Lloc: Saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató (carrer de Mirabalda, 6, Solsona).

PEDRA DE SANT MARTÍ. 13 d’agost -Assistència de la Delegació catalana als actes d’Aniversari de la descoberta de la sala de La Verna-Pedra de Sant Martí -Descens del Pou Lepineux (Navarra) i sortida per La Verna (França) -Visita a la Sala de La Verna -Acte central d’Aniversari a Sainte Engrâce (France).

ALTRES ACTIVITATS 60 ANIVERSARI

-Concurs de fotografia i vídeo. Consulteu les bases.

-Visites programades a l’avenc Montserrat Ubach (Odèn). Consulteu el calendari.

-Gravació d’un reportatge commemoratiu de la descoberta de l’avenc (1963). Realitzador: Víctor Ferrer.

“Operació neteja” a càrrec de la SIES L’Avenç i del GIRE.

Entitats que col·laboren amb el 60 l’Aniversari de l’avenc (a 28 de febrer de 2023)

Ajuntament de Solsona, Comissió Cultural de Canalda 1.100 anys, Association pour la Recherche Spéléologique Internationale à la Pierre Saint Martin (ARSIP), Institut Català d’Espeleologia i Ciències del Karst (ICEK), Sarawak-Exploracions i Geografia, SIGMADOT, SIS del CETerrassa, Unión de Espeleólogos Vascos, Satorrak de Pamplona, ERE de l’AEC, Federación Andaluza de Espeleologia, Flash Black Corb, La Salle 3D Internacional Team, ERE del CEC, Institució Catalana d’Història Natural, Red Ibérica de Espacios Geomineros, Associació Catalana de Bioespeleologia-BIOSP, Espeleo Club Muntanyenc Barcelonès, SIES A. L’Avenç C.C. de L’espluga de Llobregat, Grup de Biologia de la Conservació del CCTFC, Grup de Natura Solsonès, GIRES de Sant Esteve de Sesrovires, SECEM de Manresa, Museo Andaluz de la Espeleología.